Tiszteletben tartjuk a személyes adataihoz fűződő jogait

A cookie-kat arra használjuk, hogy weboldalunk megfelelően működjön, és folyamatosan javítsuk szolgáltatásainkat. Amennyiben letiltja a cookie-k használatát, a weboldal egyes részei elérhetetlenné válhatnak. További részletek a Használati feltételeknél.

Cookie-k fajtái: Technikai, Marketing

Beállítások

Zöldségleves zsemlegombóccal

  • 25.08.2010.
  • 4

Miért pont zsemlegombóccal? A háziasszonyok igen ügyesek és agyafúrtak. Legtöbbjük úgy főz, hogy megnézi mi áll rendelkezésre otthon, és abból próbál valami ízleteset összehozni a családja számára, amikor nem áll elegendő konyhapénz a rendelkezésére. Egy kis zöldség, zsemle viszont mindig akad, de ha mégsem, nem üríti ki túl nagy mértékben a házipénztárt.

Összetevők

  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szál petrezselyemgyökér
  • kis darabka zeller
  • kis darabka karalábé
  • 1 kis fej hagyma
  • 10 dkg zöldborsó
  • A zsemlegombóchoz:
  • 2 zsemle
  • 2 tojás
  • 1 dl tejföl
  • 2 ek. olaj
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 ek. Vegeta
  • diónyi hagyma
  • 1 tk. fűszerpaprika
  • törött fekete bors
  • 2-3 ek. zsemlemorzsa

Elkészítés

  1. 1.
    A megtisztított zöldségeket karikára vágom. A hagymát felaprítom és a zöldségekkel együtt kevés olajon lepirítom, majd fedő alatt megpárolom.
  2. 2.
    Pirospaprikával megszórom és kb. másfél liter vízzel felöntöm. Vegetával, borssal fűszerezem, és lassú forralással főzöm.
  3. 3.
    Amikor már félpuha, hozzáadom a zöldborsót.
  4. 4.
    Amíg a leves fő, a zsemlét vízbe áztatom, és néhány perc múlva kinyomkodom. Közben a hagymát finomra vágom és kevés olajon megpárolom.
  5. 5.
    Hozzáadom a tojásokat meg a kinyomkodott zsemlét, és annyi zsemlemorzsát, hogy formázható, de ne túl sűrű massza legyen.
  6. 6.
    Ezután Vegetával, borssal, vágott petrezselyemzölddel fűszerezem. Jól összekeverem.
  7. 7.
    Nedves kézzel kis gombócokat formálok belőle, és a lassan fövő levesben megfőzöm. Tálaláskor a vágott petrezselyemmel és tejföllel ízesítem.